Ät gott och må gott
Laga vegetarisk mat som leder till hälsa som smakar otroligt gott
Kryddig Bangladeshrätt
Det är roligt och avslappnande att laga mat och det går utmärkt att ha ett mindfullt förhållningssätt till matlagning. När du låter dina sinnen vara fullständigt fokuserade på smaker, dofter och det visuella, kommer maten att smaka ännu godare, samtidigt som du når ett avslappnat tillstånd.
Rätten är inspirerad av den underbara maten jag fick under en resa till Bangladesh och är därför tämligen kryddstark. Du kan anpassa mängden chili efter egen smak, såklart.
Du behöver följande ingredienser:
Se och lär dig hur du lagar denna heta maträtt. Du behöver följande ingredienser för 1 person:
1 handfull Blomkål
1 handfull Broccoli
2 Chili
Chiliflakes
1/2 Lime
1 dryg tesked chili paste
2 bitar citrongräs
Ca 1/2-1 dl soya
3-4 klyftor vitlök
2 bitar socker
1 paprika
Rapsolja eller jordnötsolja att woka med
1 dl röda linser
3 dl vatten
1 tesked salt
Om du inte vill se mitt matlagningsprogram kan du följa instruktionen nedan:
Börja med att woka upp broccoli, blomkål, paprika, citrongräs och chili. När detta har wokat i ca 2-3 minuter, kan du tillsätta vitlök och chiliflakes. Nu är det passande att du kokar de röda linserna. När du har wokat i ca 5 minuter kan du tillsätta 1/2 lime. Behövs mer olja kan du tillsätta detta. Nu är det dags att ha i soya och vatten. Tillsätt två sockerbitar. Låt det stå och puttra tills de röda linserna har kokat färdigt. Tillsätt linserna och reducera tills det är lagom mängd vätska kvar. Servera på ett snyggt sätt och toppa med en limeskiva och servera med limevatten.
Smaklig måltid :-)